Karibien och dess vackra natur lockar många turister men även om just Karibien är ett samlat namn så finns många olika öar och resmål att välja bland. Aruba, Kuba, Jamaica och Bahamas är några av dom mest populära öarna så inför en resa till Karibien kan det vara bra att läsa på och lära sig mer om dom olika resmålen, för att hitta det som passar bäst för en själv.

Om Karibien

Karibien, eller Västindien som det också kallas, består av en grupp tropiska öar som lockar många turister. En del är sugna på det tropiska klimatet och dom långa sandstränderna medan andra vill ge sig ut på härliga äventyr. Västindien har kort och gott något för dom flesta smaker och inför en resa till Karibien är det smart att läsa på om olika alternativ och resmål för att säkert hitta det som passar bäst för resans ändamål.

Olika typer av öar

Inför en bokning av en resa till Karibien är det vara bra att känna till att det finns olika slags av öar. Vad har då det för betydelse? Jo, kort och gott erbjuder dom olika ötyperna lite olika saker, här följer en kort förklaring:

  • Vulkanöar – Till vulkanöarna hör bland annat St Lucia och Dominica och det som utmärker dessa är att dom har ett kuperat landskap och mycket regnskog.
  • Korallöar – Korallöarna bjuder på kritvita städerna och kristallklart vatten och här finns inte samma typ av växtlighet som på vulkanöarna. Till korallöarna hör bland annat Aruba, Antigua och Anguilla.

Resa till Karibien – vad väljer du?

Att välja ö och resmål kan kännas svårt eftersom det finns många fina platser att välja bland. Ett tips inför valet är dock att utgå från målet och syftet med resan. Är det att sola och bada? Då har kanske inte val av ö någon jättestor betydelse. Är det att få se regnskog och andra naturupplevelser kan en av vulkanöarna vara att föredra. Är det att snorkla och uppleva det kristallklara vattnet är någon av korallöarna bättre.

Ett tips för den som vill resa till Karibien, men som har svårt att bestämma sig, är att välja en kryssning. På så vis går det att få lite av mycket och det finns gott om arrangörer som erbjuder kryssningsresor i Västindien. En del vara bara någon dag medan andra pågår i någon vecka eller mer.