Resebeskrivning

Det finns många som väljer att åka till fjällen även när det är vinter i Sverige. För de allra flesta är det dock fråga om att åka till värmen! Det finns många sistaminuten-biljetter att välja bland för den som har lite större frihet och möjlighet att planera vardagen, medan det för andra krävs ordentlig planering innan man kan ge sig iväg.

Vintertid är det inte ovanligt att man tar sig till länder med badtemperatur i vattnet och sol varenda dag. Destinationerna är många och valmöjligheterna stora. För den som vill uppleva tropisk värme är utbudet begränsat, men söker man upplevelser från nya kulturer, eller helt enkelt vill glömma snömodd och kyla, är världen öppen. Att resa är någonting som lockar människor över hela jorden och som trenden ser ut är det någonting som håller i sig.

Afrikanska resmål

En kontinent som under många år varit utan turism från Sverige har varit Afrika. Det finns visserligen områden som är kända för turism, även om dessa områden är mycket få sett till Afrika som helhet. Vill man uppleva någonting helt nytt och få ta del av andra kulturer är Afrika många gånger rätt område att besöka. Kontinenten har kustband i alla väderstreck och samtidigt stora öknar. Vidare finns tropiskt varma områden med stor vegetation.

För den som inte har erfarenhet av äventyr och svåra resor kan det vara bra att ha med sig en guide om man skall resa omkring i Afrikanska länder beroende på var man tänk hålla sig. Är det en stadsupplevelse man är ute efter, eller dykning och vatten, finns turistvänliga områden.