Det finns flera skäl att besöka Rom. Det mest uppenbara av dessa är att Rom är en vacker stad. Men den mest populära anledningen är att Rom är den äldsta staden i världen. Så, om du är i Rom på en romantisk resa och vill njuta av vistelsen fullt ut, är du i gott sällskap! Det finns en stor turism till Rom och ett flertal hotell och sevärdheter. En rekommendation är att sätta sig in i stadens historia, för att sedan kunna besöka dessa platser. Det är en enorm upplevelse som man inte kan beskriva! Varför inte spendera en romantisk weekend i Rom tillsammans med din partner? Eller kanske ta med hela familjen på en resa som alla kommer att ha med sig genom åren som går.

Bland de många sevärdheter som Rom är känt för, hittar vi Forum Romanum, Colosseum, Vatikanmuseerna, Fontana di Trevi samt många fler. Det finns ingen risk för att bli uttråkad när man är i Rom! Det finns en uppsjö bra och väletablerade hotell i Staden. Här kan man som gäst bo i såväl pitoreska mindre hus, som i större och lyxiga varianter. Allt är upp till dig som turist. För den som inte tidigare varit i Rom, kan det finnas värde i att avsätta en hel del tid. Att se Rom under ett par dagar är en stor upplevelse, men det är som alltid någonting unikt att vistas på en plats under längre tid.

Stort utbud guideturer i Rom

Hur mycket man än sätter sig in i vad en stad erbjuder, finns det ingen bok som helt kan mäta sig med tips från någon invånare. De guider som jobbar i Rom kan alla delar av staden! För den som kommer i egenskap av turist, innebär detta att man får tillgång till sådant som inte går att finna i reseguiden. Varför inte besöka de mindre serveringar och historiska platser som gömt sig från samhällets förstoringsglas, i skuggan av välkända platser?

Vi önskar er en underbar stund i Rom!